Mladí manželia si vybudovali prírodné kúpacie jazero

Pomerne rozľahlá záhrada sa rozprestiera v susedstve umelého jazera, aké by ste našli aj v prírode. Záhrada susedí s lesom, a tak má aj zaujímavé pozadie. Prírodne ladená kompozícia pôsobí, akoby bola pevnou súčasťou lesa a nielen umelo vytvore­ným územím.

Ústrednou časťou záhrady je už spomínané jazero, v ktorom sa majitelia v lete aj kúpu. Zaujímavý ráz mu dodáva umelý vodopád ostro kontrastujúci s modernejšie pôsobiacimi prítokmi vody. Záhradu možno obdivovať už z dreveného móla nadväzujúceho na dom, kde sa počas leta odohráva rodinný i spoločenský život.

V zadnej časti záhrady si nechali domáci vybudovať aj záhradnú saunu, ktorá vďaka svojej úprave výborne zapadla a je nepochybne aj silným pohľadovým magnetom. Ak teda bude o pár rokov ukrytá v bujnej zeleni, nikomu to nebude prekážať.

Príjemné a originálne zákutia ukrýva aj samotná záhrada – stačí zísť z móla. Záhradou sa kľukatia prevažne pieskové chodníky, ktoré odkrývajú detaily a výsadby. Počas celej sezóny tu vždy niečo rozkvitá a prekvapuje, no sú to skôr porasty jedného druhu. Tak ako v prírode, aj tu dominuje zelená. Ďalším dôkazom prírodného smerovania je rozmanitosť rastlinných druhov a použitie prírodných materiálov – dreva a kameňa.



Ak aj Vy túžite po záhrade v tomto štýle, prípadne krásnom kúpacom jazere, kontaktujte nás a spoločne zrealizujeme Vaše sny.
 

Ak sa Vám článok páči, podporte nás zdieľaním na facebooku.

Foto: Daniel Koštál

www.naturalgarden.sk